Een andersoortig blog misschien, over een mooie wandeling met een heerlijke eye opener!

Een paar maanden geleden wandelde ik een heerlijk stuk met vrienden, waarna we uiteraard ook op een terras belandden. Al kletsend zag ik er iets dat ik niet begreep.

Voor één groepje mensen op het terras kwam er van een restaurant aan de linkerkant een bord eten, voor anderen kwamen er van de overkant van de weg snackjes, en er gingen biertjes van dit terras naar het restaurant een stukje verderop.

Doorvragend bleek dit hier de gewoonste zaak van de wereld, de eigenaren van de zaakjes rond dit plein zorgen samen voor hun gasten. Zit iemand lekker op het ene terras en wil daar ook blijven zitten, dan brengt het restaurant dat ernaast zit met alle plezier wat te eten. Dit gaat hier over en weer, en de gast betaalt gewoon daar waar hij zit. De rekeningen worden door de eigenaren geregeld, de gast merkt hier niets van. Die is hier koning!

Bovendien, is het ene kroegje op maandag gesloten en heeft een ander kroegje op diezelfde maandag extra stoelen en tafels nodig, dan worden die gewoon gebruikt. Geen enkel probleem, graag zelfs. Dit zorgt er namelijk voor dat gasten graag naar deze plek komen.

Fantastisch om te zien hoe samen zorgen voor de gasten voor iedereen van meerwaarde blijkt te zijn! Samen spelen, samen delen is zo gek nog niet!

Wil jij dit ook ervaren: ga naar de Markt in Meerssen!

En; hoe ga jij om met je “gasten” en je “concurrenten”?

Liefs,
Nicole